Delegacije Kosova i Nemačke o viznoj liberalizaciji

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacije Kosova i Nemačke o viznoj liberalizaciji

Priština -- Delegacija Nemačke, s ministrom unutrašnjih poslova Horstom Sihoferom na čelu, razgovarala je u Prištini s kosovskom delegacijom o viznoj liberalizaciji.

Predstavnici dveju delegacija su održali niz sastanaka na ekspertskom nivou na kojima je bilo reči o radu kosovskih institucija, dostignućima i približavanju procesu vizne liberalizacije za građane Kosova.

"Na sastancima se razgovaralo i o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o upravljanju granicama, migraciji", navodi se u saopštenju Vlade Kosova i dodaje da je delegacija iz Nemačke "pažljivo pogledala izveštaj o radu bezbednosnih struktura".

Navodi se i da su razgovori protekli u konstruktivnoj atmosferi i zaključuje se da je taj sastanak bio važan korak ka približavanju Kosova EU, prenosi Kosovo onlajn.

Poslednji sastanaci, na kojima se razgovaralo o procesu liberalizacije viza, održani su početkom juna u Berlinu, a u saopštenju se naglašava da je "Vlada Kosova ispunila sve uslove za dobijanje vizne liberalizacije".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.