Delavi osudio pretnje Srbima u Kosovskim bezbednosnim snagama

Izvor: RTS, 23.Feb.2018, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delavi osudio pretnje Srbima u Kosovskim bezbednosnim snagama

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi osudio je nedavne pretnje srpskim pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga u Zubinom Potoku.
"Svi kosovski građani zaslužuju da budu sigurni dok žive svoj život, odlaze na posao. Osuđujemo pretnje protiv pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga u Zubinom Potoku i pozivam vlasti na punu istragu", istakao je Delavi na svom Tviter nalogu.

"Podržavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << integraciju kosovskih Srba u svim kosovskim institucijama", poručio je Delavi.
Mediji su pre nekoliko dana preneli da je kosovska policija istraživala pretnje upućene Srbima u Kosovskim bezbednosnim snagama u Zubinom Potoku, a koje su upućene u lecima koje je potpisala nepoznata grupa koja sebe naziva "Severna armija".
U lecima su navedena imena sedmorice Srba, kojima je poručeno: "Srešćemo se uskoro. Nema zajednice ili policije koja te može zaštiti".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.