Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečacima košarkašima iz Novog Pazara zabranjen ulazak na Kosovo

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da je zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju dečacima iz novopazarskog košarkaškog kluba Ras, "još jedna potvrda sada već otvorenog šovinističkog odnosa Prištine prema svemu što ima bilo kakve veze sa Srbima i Srbijom".

Iz tog tela su ocenili da je "jasno da iza zabrana Srbima sa Kosova i Metohije da se takmiče u okviru srpskih liga i takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stoji podla namera da se srpski narod izoluje, a Srbija u svakoj sferi, pa i u juniorskom i omladinskom sportu, istisne iz naše južne pokrajine".

"Neverovatno je da albanske političke strukture u Prištini ovakvu antidemokratsku i anticivilizacijsku praksu sprovode uz prećutno odobravanje dela međunarodne zajednice, i to onog dela koji se predstavlja kao čuvar vrednosti koje Priština svakodnevno gazi", stoji u saopštenju.

Navodi se da se od međunarodnih sportskih asocijacija očekuje da reaguju "kako bi primorale Prištinu da pod pretnjom kazne odustane od ovakvog ponašanja" i dodaje da zvanični stav po tom pitanju mora da iznese i Evropska unija, "koja mora prestati da toleriše sistematsko obespravljivanje čitavog jednog naroda u srcu Evrope".

Pripadnici Kosovske policije na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka zabranili su ranije danas ulazak na Kosovo dečacima Košarkaškog kluba Ras iz Novog Pazara, preneo je portal Kosovo onlajn.

Pioniri i kadeti Rasa trebalo je da u Severnoj Mitrovici odigraju utakmice protiv svojih vršnjaka iz Trepče i Poletarca.

Prethodno je odlukom Kosovske policije, a po nalogu Vlade Kosova, fudbalerima Crvene zvezde zabranjeno da, u okviru osmine finala Kupa Srbije, odigraju meč protiv Trepče u Žitkovcu kod Zvečana, i pored činjenice da su UEFA i FIFA dale preporuku da se utakmica odigra na Kosovu, kao i igračima Rukometnog kluba "Topličanin" iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastanu sa domaćinom "Mokrom Gorom".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.