Deca sa Kosmeta krenula prema Republici Srpskoj

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca sa Kosmeta krenula prema Republici Srpskoj

Deca sa Kosova i Metohije i njihovi nastavnici krenuli su jutros iz Kosovske Mitrovice prema Republici Srpskoj gde će boraviti do 23. juna u okviru projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske".
Centralni doček dece sa Kosmeta predviđen je u 12.00 časova u Andrićgradu, ispred hrama posvećenog Knezu Lazaru. Iz Kosovske Mitrovice jutros je krenulo 20 autobusa sa 1.030 učenika i njihovi nastavnici, te jedan autobus u kome su deca i mladi ometeni u razvoju i njihovi roditelji iz Udruženja roditelja "Podrži me", prenosi SRNA. Prvi autobusi su u 6.00 časova prošli administrativni prelaz Jarnje, a potom se konvoj uz organizovanu pratnju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uputio preko Raške, Kraljeva, Čačka, Užica prema graničnom prelazu Kotroman i Vardište do Višegrada, saopšteno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji. Iz Odbora napominju da će ih tu dočekati predsednik Odbora Milorad Arlov, načelnici Višegrada i Han Pijeska, opština koje su pokrovitelji centralnog dočeka, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i delegacije gradova domaćina. Nakon svečanog dočeka i kulturno-umjetničkog programa, u 13.30 časova planiran je polazak dece i nastavnika sa Kosmeta u 19 gradova koji će biti domaćini u Republici Srpskoj. Planirano je da deca stignu do 22.00 časa kod svojih domaćina od Trebinja do Novog Grada. Poseban doček biće im priređen u svakoj opštini. Dočeke će im prirediti ukupno 900 porodica, rukovodstva lokalnih zajednica i osnovnih škola iz Republike Srpske. Ovo je osmi projekat u okviru kojeg deca sa Kosova i Metohije dolaze u Republiku Srpsku. Do sada je Srpsku posetilo 4.500 dece i 400 prosvjetnih radnika iz južne srpske pokrajine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srpsku stiglo 1.050 djece sa Kosmeta

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2019

VIŠEGRAD - U Andrićgradu danas je organizovan centralni doček za oko 1.050 djece sa Kosova i Metohije koji će narednih sedam dana boraviti u 18 gradova Republike Srpske, a Višegrad će biti domaćin za 50 mališana iz Zvečana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Više od 1.000 dece sa Kosova i Metohije gosti vršnjaka iz Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2019

U Andrićgradu u Višegradu danas je priređen svečani doček za 1.030 dece sa Kosova i Metohije, koja će u organizaciji Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na KiM, boraviti u Republici Srpskoj do 23. juna...Mališani sa KiM u RS će boraviti u okviru projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.