Više od 1.000 dece sa Kosova i Metohije gosti vršnjaka iz Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 1.000 dece sa Kosova i Metohije gosti vršnjaka iz Srpske

U Andrićgradu u Višegradu danas je priređen svečani doček za 1.030 dece sa Kosova i Metohije, koja će u organizaciji Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na KiM, boraviti u Republici Srpskoj do 23. juna.

Mališani sa KiM u RS će boraviti u okviru projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", a zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović je prilikom dočeka izrazio zahvalnost domaćinima i istakao značaj ovakvih susreta i druženja.

Jović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zahvalio narodu Republike Srpske na ljubavi i soidarnosti koji pokazuju prema sunarodnicima sa Kosova i Metohije i dodao da to njima mnogo znači.

"Reka Drina je postala mesto susreta srpskog naroda i to je izuzetno važno za srpstvo, za srpsku slogu i nadam se i verujem da će ova akcija postajati sve masovnija. Za decu sa KiM je svakako značajno da upoznaju svoje vršnjake, da nauče što više o RS, a ovo je možda najbolje mesto na svetu da nauče jednu važnu životnu lekciju - kako se voli sloboda i kako se čuva sa ljubavlju", naglasio je Jović.

Predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov poželeo je mladim gostima sa KiM da budu zadovoljni i da u narednih sedam dana provedu najlepše trenutke, kao i da sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini prenesi koliko ih voli RS.

Predstavnici domaćina svečanog dočeka iz Višegrada i, kao suorganizatora, Han Pijeska su poželeli dobrodošlicu gostima uvereni da će deca poneti najbolje utiske iz RS.

Najbolje učenike, nastavnike, decu i mlade sa poteškoćama u razvoju i njihove roditelje dočekali su i ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević, načelnici opština Višegrad i Han Pijesak, predstavnici Ministarstva prosvete RS i brojne delegacije 19 gradova i opština domaćina iz RS.

Najbolji učenici, deca i mladi, njihovi nastavnici i roditelji sa Kosova i Metohije biće smešteni u vršnjačkim porodicama širom RS.

Ovo je do sada najmasovniji, osmi po redu susret dece sa Kosova i Metohije i iz Republike Srpske, a u proteklih osam godina, u organizaciji Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na KiM, u RS boravilo je oko 4.500 učenika i oko 400 prosvetnih radnika sa KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.