Deca sa KiM: Želimo da živimo mirno i lepo

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2018, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca sa KiM: Želimo da živimo mirno i lepo

Beograd je najlepši grad koji sam ikada posetila, sve je mnogo lepo, a ono što želim u 2019. godini je da Srbi ostanu na Kosovu i Metohiji i da mogu mirno da žive, kazala je Tanjugu devojčica Neda Milkić iz Gračanice, koja je danas bila kod predsednika Srbije sa još četrdesetak mališna iz centralnog dela Kosova i Metohije.

Ovog vikenda oni borave u Beogradu, predsednik im je jutros podelio novogodišnje paketiće, a oni su, poput Nede, puni utisaka o glavnom gradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Ona je izdvojila upravo prijem u zdanju na Andrićevom vencu, a kad je reč o novogodišnjim željama, slično kao Neda i Luka Danić, učenik OŠ ''Milan Rakić'' iz Babinog mosta, nada se miru, a da se "svi koji su se iselili za vreme rata vrate da žive sa nama".

Na njega je najveći utisak ostavio susret s predsednikom Vučićem koji im je, kaže, uručio ''mnoge lepe paketiće''.

Miljana Petrović iz Babinog mosta, koja je prvi put u Beogradu, oduševljena je što su mališani sa KiM imali priliku da posete Hram Svetog Save i Avalski toranj i da se upoznaju sa predsednikom, a novogodišnja želja...

- Moja novogodišnja želja je da na KiM bude mir i da se proterani Srbe vrate svojim kućama, da živimo mirno i lepo - rekla je Miljana.

Isto je poželela i devetogodišnja Bojana Mihajlović iz Babinog mosta.

- Želim da svi ostanemo da živimo na KiM. Predivni su paketići koje smo dobili od predsednika Vučića - kaže Bojana, koja je oduševljena Avalskim tornjem.

Predsednik Vučić danas je u zgradi Predsedništva ugostio 40 školaraca, uzrasta od devet do 12 godina, iz Gračcanice, Babinog Mosta i mesta Sušica.

Mališani su sa Vučićem obišli zdanje na Andrićevom vencu, gde su imali prilike da vide izložbu poklona koje je predsednik dobio od stranih zvaničnika.

Deca su juče stigla u Beograd, jutros su obišla Avalu, a nakon susreta sa predsednikom posetili su Kalemegdan, Zoološki vrt i centar grada, a sutra se vraćaju kućama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.