Danas sednice na severu Kosova

Izvor: B92, 12.Mar.2014, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas sednice na severu Kosova

Kosovska Mitrovica -- Četiri opštine sa severa Kosova zakazale su za danas odvojene sednice na kojima bi trebalo da budu usvojeni opštinski statuti.

Predsednica Skupštine opštine Severna Mitrovica Ksenija Božović tvrdi da su nacrti statuta statusno neutralni.

Božovićeva je u izjavi Tanjugu rekla da danas ističe rok kada opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić treba da usvoje opštinske statute na čijoj izradi su prethodnih dana radili.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sednica u Severnoj Mitrovici biće održana u podne dok će u ostale tri opštine biti održana sa početkom u 17 časova, dodala je Božovićeva u izjavi agenciji Tanjug.

Pojedini odbornici iz nesrpskih zajednica koji učestvuju u radu lokalnih skupština opština na severu Kosova prethodno su ukazali da su statuti koji će biti predloženi na usvajanje "nevažeći, jer su u suprotnosti sa kosovskim zakonima".

Oni su upozorili da bi zbog toga moglo doći do rapuštanja skupština opština i raspisivanja novih izbora na severu Kosova.

Na sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica gradonačelnik ovog grada Goran Rakić trebalo bi da položi svečanu izjavu i stupi na dužnost.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.