Dačić za Novosti o uvođenju obaveznog vojnog roka na Kosovu: Kurti bi da Srbi pucaju na Srbe

Izvor: Večernje novosti, 03.Feb.2020, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić za "Novosti" o uvođenju obaveznog vojnog roka na "Kosovu": Kurti bi da Srbi pucaju na Srbe

Oko tužbe za genocid neka konsultuje porodice ubijenih u Straom Grackom, Goraždevcu, Klečki i nekog od 200.000 proteranih Sastavljači buduće Kurtijeve tužbe za genocid trebalo bi obavezno da konsultuju i porodice žetelaca iz Starog Grackog, ubijenih iz autobusa "Niš-ekspresa", streljane dece u Goraždevcu, postradalih kod Radonjićkog jezera i u Klečki, kao i svakog od onih 200.000 Srba koji je OVK proterala sa Kosova i Metohije". To bi zaista bi jedinstven slučaj u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pravnoj praksi da dželat sudi žrtvi i ako je to jedna od prvih tačaka Kurtijevog programa onda se gasi i najmanja nada za oživljavanje dijaloga. Ovo je za "Novosti" izjavio prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, komentarišući izlaganje mandatara tzv. Kosova Aljbina Kurtija u parlamentu u Prištini tokom kojeg je najavio da će podneti tužbu za genocid protiv Srbije, kao i da će osnovati institut za ratne zločine: - Naročito je opasna najava uvođenja obaveznog vojnog roka, jer bi time Srbi praktično bili naterani da služe tzv. Vojsci Kosova koja je nastala rušenjem svih važećih sporazuma i u kojoj bi oni sutra, ne daj bože, bili naterani da pucaju na svoju braću - upozorio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Reakcije Beograda na Kurtijeve namere: Kurti bi da Srbi pucaju na Srbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2020

Sastavljači buduće Kurtijeve tužbe za genocid protiv Srbije trebalo bi obavezno da konsultuju i porodice žetelaca iz Starog Grackog, ubijenih iz autobusa "Niš-ekspresa", streljane dece u Goraždevcu, postradalih kod Radonjićkog jezera i u Klečki, kao i svakog od onih 200.000 Srba koji je OVK proterala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.