DSS: Separtisti pozivaju na nasilje

Izvor: RTS, 17.Mar.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Separtisti pozivaju na nasilje

Još nisu pronađeni počinioci nasilja nad Srbima na Kosovu 2004. godine i na godišnjicu tog pogroma albanski separatisti ponovo pozivaju na nasilje, rekao lider DSS-a Vojislav Koštunica.

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica rekao je da još nisu pronađeni počinioci nasilja nad Srbima na Kosovu 2004. godine i da na godišnjicu tog pogroma albanski separatisti ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozivaju na nasilje i prete da će silom sprečiti održavanje izbora na Kosovu.

"Prete da će silom sprečiti održavanje izbora na Kosovu i Metohiji. Mi hoćemo demokratsko pravo da organizujemo izbore, albanski separatisti hoće nasilje. Time po ko zna koji put potvrđuju da je nasilje drugo ime za lažnu državu Kosovo", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, sve što je do sada urađeno na otimanju Kosova od Srbije predstavlja golo nasilje i najgrublje kršenje pravnog osnova na kome počiva međunarodni poredak.

"Ustav Srbije je poslednja brana za otimanje Kosova i Ustav je zato trn u oku svima koji bi definitivno da vide Kosovo odvojeno od Srbije. Ustav je svojom voljom doneo narod i srpski narod je zapravo onaj bedem koji brani svoje Kosovo i svoj Ustav", poručio je Koštunica.

Predsednik DSS-a je naveo da međunarodne snage na Kosovu nisu za sve ove godine uspele da nađu i kazne počinioce za martovski pogrom, ubijanje Srba i paljenje njihovih kuća.

"Niko iz međunarodne zajednice danas nije odao poštu postradalim Srbima i jasno osudio kao neprihvatljivo nasilje nad Srbima. To je poruka da je zapravo nasilje nad Srbima, samo zato što su Srbi, dozvoljeno i nekažnjivo", ocenio je Koštunica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.