DSS: Biće izbora na Kosovu

Izvor: TvojPortal.com, 23.Apr.2012, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Biće izbora na Kosovu

Izvor:pressonline  Apsolutno su nedopustive izjave zvaničnika Srbije da neće priznati rezultate lokalnih izbora na Kosovu ako oni budu održani, kaže portparol DSS Petar Petković.
"Prošle nedelje odlazeća vlast je rekla kako neće održati izbore na Kosovu i Metohiji, a sada govori kako neće priznati rezultate tih izbora ukoliko opštine na Kosovu i Metohiji budu same organizovale te izbore. To je apsolutno nedopustivo", kazao je on na konferenciji za novinare.

>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<
Kako je dodao, u pitanju su opštine koje postoje od 2008. godine, postoje organi samouprave koji organizuju Opštinske izborne komisije i sami ulaze u proces organizovanja izbora i nema nikakvih razloga da ti izbori ne budu održani na Kosovu i Metohiji.
"I Zvečan i Zubin potok se nalaze u sistemu lokalne samouprave i kao što će lokalni izbori biti održani u drugim gradovima u Srbiji isto tako treba da budu održani i tim gradovima, jer to je pre svega po Ustavu Srbije, i zato što su izbori na Kosovu i Metohiji raspisani", naveo je Petković.
Prema njegovim rečima, vlast u Srbiji želi da neorganizovanjem, neodržavanjem i nepriznavanjem izbornih rezultata na Kosovu i Metohiji izađe u susret zahtevima Brisela, odnosno da za dobijanje kandidature u EU mora da odustane od održavanja izbora lokalnih na Kosovu i Metohiji.
On je ocenio da se time kreće sa procesom gašenja srpskih institucija u južnoj srpskoj pokrajini, što predstavlja poslednji čin koji Srbija treba da preduzme u priznavanju Kosova.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.