DSK i Samoopredeljenje postigli dogovor o vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSK i Samoopredeljenje postigli dogovor o vladi

Demokratski savez Kosova (DSK) i pokret Samoopredeljenje postigli su danas programski dogovor o novoj kosovskoj vladi, ali ostaje da taj sporazum potvrde lideri stranaka, Isa Mustafa i Aljbin Kurti, javljaju prištinski mediji.

Kako je novinarima, posle šestog sastanka predstavnika te dve stranke, rekao zvaničnik DSK-a Avdulah Hoti, dve strane su završile razgovore o programskom dokumentu nove vlade.

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo postigli dogovor o svim programskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pitanjima", rekao je Hoti, navodeći da će lideri stranaka uskoro konkretizovati ovaj dogovor.

"Dogovorili smo se o strukturi vlade i institucija", rekao je Hoti, navodeći da još nije bilo razgovora o personalnim pitanjima, prenosi RTS.

Prema konačnim rezultatima prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, Samoopredeljenje je osvojilo 26 odsto glasova (32 mandata).

Na drugom mestu je DSK sa 24,48 odsto (29 poslanika), a sledi DPK sa 21 odsto (25 poslanika). ABK je osvojila 11,4 odsto glasova (14 mandata), a Srpska lista ima 6,7 odsto glasova (10 poslanika).
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSK i Samoopredjeljenje postigli dogovor o novoj vladi

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2019

PRIŠTINA - Demokratski savez Kosova (DSK) i pokret Samoopredjeljenje postigli su danas programski dogovor o novoj kosovskoj vladi, ali ostaje da taj sporazum potvrde lideri stranaka, Isa Mustafa i Aljbin Kurti, javljaju prištinski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.