Nova vlada LAŽNE DRŽAVE biće formirana za dve nedelje! Evo kakav dogovor su postigli ALBANCI

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlada LAŽNE DRŽAVE biće formirana za dve nedelje! Evo kakav dogovor su postigli ALBANCI

Zamenik predsednika pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca kaže da će pregovori o stvaranju nove vlade lažne države biti završeni u roku od 10 do 14 dana.

Predstavnici tog pokreta i Demokratskog saveza Kosova održali su svoj peti sastanak radnih grupa, nakon čega je rečeno da su dve strane postigle gotovo stopostotni dogovor o temama vezanim za obrazovanje i zdravstvo, prenose prištinski mediji.

Zamenik predsednika pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je tom prilikom rekao da je sastanak rezultirao većom usklađenošću u poređenju sa svim prethodnim sastancima.

Prethodno predstavnici dve stranke razgovarali su o više oblasti.

Zvaničnik DSK-a Avdulah Hoti, izjavio da su suvereni fond i energetska politika, predizborna obećanja "Samoopredeljenja", oblasti o kojima se još uvek raspravlja između radnih grupa.

Predstavnici obe strane rekli su da su se u velikoj meri složili u oblastima bezbednosti i vladavine zakona.

- O ekonomskom programu tek treba da se dogovorimo - naveo je Avdulah Hoti i dodao da saglasnost postoji o politici zapošljavanja, slobodnoj konkurenciji, infrastrukturnim projektima i ekološkim pitanjima.

Takođe je rekao da su se dogovorili o strukturi nove vlade, ali da radne grupe nisu razgovarale o formuli za podelu ministarskih mesta, jer to zavisi od lidera dveju stranaka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova okončali pregovore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Nov.2019

Radne grupe pokreta Samoopredeljenje(PS) i Demokratskog saveza Kosova(DSK) održali su šesti i poslednji sastanak u cilju postizanja konsenzusa po pitanju budućeg vladinog programa. Kako je nakon sastanka izjavio Avdulah Hoti iz DSK postignuta je saglasnost po pitanju programa za različite sektore. "Uspeli...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.