DANICA GRUJIČIĆ ZA VASKRS U SVETOJ SRPSKOJ ZEMLJI! Prva ministarka zdravlja koja ide na Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 12:22

DANICA GRUJIČIĆ ZA VASKRS U SVETOJ SRPSKOJ ZEMLJI! Prva ministarka zdravlja koja ide na Kosovo

Ona će biti prvi ministar zdravlja koji će ući u srpske enklave južno od Ibra

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić predstojeći praznik Vaskrs, provešće na Kosovu i Metohiji.  .

Tokom boravka na Kosovu ona će obići nekoliko zdravstvenih ustanova i svetinja.

Prof. dr Danica Grujičić rođena je 30. avgust 1959. u Titovom Užicu. Srpska lekarka, specijalista neurohirurgije, političarka, direktorka je Instituta za radiologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i onkologiju Srbije, prodekan Medicinskom fakultetu u Beogradu i predsednik humanitarne organizacije Zdrava Srbija.

Otac je po potrebi posla otišao u Rusiju, pa je srednju školu završila u Moskvi. Studije medicine je počela u Moskvi, a završila u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,60.

Magistrirala je 1987. godine i doktorirala 1996. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Zaposlena je na Institutu za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije od 1984. godine, gde je od 2007. načelnica Odeljenja za neuroonkologiju. Uporedo sa kliničkom praksom angažovana je kao profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Izabrana je za asistentkinju 1992. godine, docentkinju 1998. godine, a od 2009. je redovna profesorka.

Objavila je kao autorka ili koautorka više od 250 naučnih radova, poglavlja u knjigama i monografija. Članica je Udruženja neurohirurga Srbije, Srpskog lekarskog društva i Evropske asocijacije neurohirurških društava.

Odlikovana je Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena, 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.