DANAS NASTAVAK DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: U fokusu odluka o ukidanju dinara na Kosovu i Metohiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 08:55

DANAS NASTAVAK DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: U fokusu odluka o ukidanju dinara na Kosovu i Metohiji

Privremene prištinske institucije nisu potvrdile da li će i ko će biti prisutan na sastanku.

U Briselu će danas biti održan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine tokom kojeg bi trebalo da se razgovara o uredbi tzv. Centralne banke Kosova o ukidanju dinarskog platnog prometa na teritoriji Kosova i Metohije.

Delegaciju Beograda predvodiće direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, a sa prištinske strane najavljeno je da će na sastanku učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavnik takozvane Centralne banke Kosova. Na sastanak je pozvao specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Portarolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali u ponedeljak je rekla da će sastanak biti usredsređen na "rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom" o gotovinskim transakcijama tzv. Centralne banke Kosova i da će pratiti uobičajen format. Ona je rekla da su obe strane potvrdile svoje učešćena sastanku.

Takozvana CBK donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM, a vlasti u Prištini su prethodno u dva navrata, bez ikakvog obrazloženja, zabranile transport dinara do trezora koji se nalazi u Leposaviću, zbog čega je građanima otežano podizanje redovnih primanja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

„Kosovo suspendovalo dijalog“: Šta očekivati od današnjeg nastavka dijaloga u Briselu u vezi sa ukidanjem dinara?

Izvor: Danas, 27.Feb.2024

Delegaciju Beograda na današnjem sastanku u okviru nove runde dijaloga sa Prištinom u Briselu predvodiće direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Sastanak se održava na poziv specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.