Izvor: S media, 12.Dec.2011, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: Srbija do kraja marta priznaje Kosovo

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžich ocenio je danas da će Evropska unija period do februara ili marta iskoristiti da Srbiju natera da definitivno prizna nezavisnost Kosova u zamenu za kandidaturu, zbog čega je potrebno zaustaviti ceo taj proces.

Petrović: Odluka Saveta EU nije naš poraz

Ljajić: Najviše dobile antievropske snage

Dijalog Beograda i Prištine u januaru

Na konferenciji za novinare, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Samardžić je rekao da je učinjeno već dosta koraka ka priznanju državnosti Kosova, ali je ocenio da će do sledeće odluke o kandidaturi uticajne zemlje Unije pokušati da nateraju Srbiju da ukine barikade i institucije na severu pokrajine, sprovede sve dogovoreno u dijalogu sa Prištinom i prihvati ravnopravno učešće Kosova u regionalnim organizacijama.

Samardžić je ocenio da Srbija, zbog toga, treba da odustane od celog procesa jer kandidatura ne nosi finansijske beneficije, kao pre tri ili četiri godine, ali i zbog toga što je kandidatura sada "večita čekaonica" usled toga što Unija, zbog svojih problema, trenutno nije zainteresovana da se dalje širi.

Potpredsednik D S S-a je ocenio da, nakon negativne odluke Evropskog saveta, treba da bude postavljeno i pitanje odgovornosti Vlade.

Prema njegovoj oceni, krajnje je vreme da se pokrene parlamentarna rasprava o tom pitanju jer nije u redu da se o tako važnim pitanjima odlučuje, kako se izrazio, "iza zidina Predsedništva i Vlade Srbije".

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"EU će pokušati da natera Srbiju da prizna KiM"

Izvor: Vesti-online.com, 12.Dec.2011

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić ocenio je da će Evropska unija period do februara ili marta iskoristiti da Srbiju natera da definitivno prizna nezavisnost Kosova u zamenu za kandidaturu, zbog čega je potrebno zaustaviti ceo taj proces...Na konferenciji za novinare, Samardžić...

Nastavak na Vesti-online.com...

Petrović: U DS ne postoje sukobi

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 14:15

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović negirao je danas da u toj stranci postojesukobi..."Ne postoji nikakav sukob u DS-u", rekao je Petrović novinarima u Beogradu i naveo da u stranci postoji Glavni odbor i Predsedništvo i da ljudi slobodno iznose svoje stvove..."Nije moguće da svi koji...

Nastavak na Blic...

Dežer: Napredak Srbije

Izvor: Blic, 13.Dec.2011

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer rekao je danas da je Srbiji u Briselu priznat napredak u procesu evropskih integracija i da će se u martu ponovo razgovarati o kandidaturi za članstvo...Želimo da se proces proširenja nastavi, rekao je Dežer otvarajući skup "Religioznost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.