Crna Gora: Društvo rusko-srpskog jedinstva ulaže 2,1 milion evra u odmarališta

Izvor: Capital.ba, 13.Sep.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Društvo rusko-srpskog jedinstva ulaže 2,1 milion evra u odmarališta

PODGORICA, Društvo rusko-srpskog jedinstva uložiće 2,1 milion evra u izgradnju četiri moderna ljetovališta na crnogorskom primorju – dva u Sutomoru, a dva u Boki kotorskoj, izjavio je Srni koordinator projekta Milenko Jovanović. Odmarališta će biti primarno namijenjena za odmor djece iz kosovsko-metohijskih enklava, te djece ruskih boraca, kao i za članove udruženja ratnih veterana iz Rusije, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Izgradnja bi trebalo da počne prvih dana iduće godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << a do sada su ruske i srpske fondacije iz dijaspore za tu namjenu uplatile 1.570.00 evra. “Dvije trećine sredstava je već uplaćeno, u toku je finalizacija saglasnosti neophodnih za gradnju. Očekujemo da će se u projekat, koji se realizuje u partnerstvu sa nevladinom organizacijom `Kosmet` iz Sutomora, uključiti i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju”, rekao je Jovanović i najavio da će uskoro biti raspisan tender za projekat izgradnje odmarališta. Jovanović, koji je i član Vlade Srbije u privremenom organu za opštinu Đakovica, istakao je da je cilj da u okviru projekta bude uspostavljena saradnja srpskih opština sa Kosmeta sa ruskim gradovima i asocijacijama, u vezi sa čim će u decembru u Moskvi biti održana “Konferencija rusko-srpskog jedinstva”. Чланак Crna Gora: Društvo rusko-srpskog jedinstva ulaže 2,1 milion evra u odmarališta се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Rusi i Srbi ulažu dva miliona evra u crnogorsko odmaralište

Izvor: B92, 13.Sep.2019

Banjaluka -- Društvo rusko-srpskog jedinstva uložiće 2,1 milion evra u izgradnju četiri letovališta na crnogorskom primorju, kaže koordinator projekta Milenko Jovanović...Odmarališta će biti primarno namenjena za odmor dece iz kosovsko-metohijskih enklava, dece ruskih boraca, kao i za članove...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.