Creative Mornings: Working Not Begging

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Apr.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Creative Mornings: Working Not Begging

Predavanje o dostojanstvu koje osvajamo kroz rad

Creative Mornings u Beogradu će u novom, četvrtom po redu, izdanju ugostiti Liceulice, a novi događaj počinje u 9 ujutro, u četvrtak, 30. aprila u prostoru bašte kafea Blaznavac, kada će Nikoleta Kosovac, jedna od osnivačica Licaulice predstaviti prvi ulični časopis u Srbiji, jedinstven ne samo zbog tema kojima se bavi, već i zbog održivog poslovnog modela – Liceulice razvija mrežu uličnih prodavaca teško upošljivih grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << koji učešćem u prodaji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka.

Creative Mornings, otvorena serija jutranjih predavanja uz besplatan doručak i kafu se nastavlja u četvrtak 30. aprila već od 9 ujutro, u prostoru bašte kafea Blaznavac, u Kneginje Ljubice 18. Na četvrtom beogradskom Creative Mornings predavanju sa temom HUMILITY koju je izabrao Creative Mornings tim iz Orlanda, predavačica je Nikoleta Kosovac, koordinatorka i jedna od osnivačica Licaulice koja će predstaviti prvi ulični časopis u Srbiji. Na predavanju Working Not Begging, gosti će biti prodavci Licaulice Mirko Ondrik i Emir Kadrijević, koji će predstaviti iskustvo svog osvajanja dostojanstva kroz ovaj projekat.

Nikoleta Kosovac

Nakon dugogodišnjeg rada u brojnim domaćim i stranim magazinima i radio stanicama, kao i beogradskima dvertajzing agencijama, poželela je da radi nešto u šta veruje i to pronašla u socijalnom preduzeću Liceulice – prvim uličnim novinama u Srbiji. Već pet godina se kao koordinatorka ovog socijalnog preduzeća suočava licem u lice sa brojnim izazovima koje sa sobom nose nezavisni, aktivistički mediji rad na ekonomskom i socijalnom osnaživanju najugroženijih sugrađana i sugrađanki. Jedna je od pokretača inicijative Moj komšija bez krova, saradnica Centra za politike emancipacije, istraživačica saradnica onlajn platforme VICE.com i stručna konsultantkinja za PR, komunikacije i strateško planiranje brojnih organizacija civilnog društva u Srbiji i regionu.

LiceUlice

Organizacija Liceulice od 2010. godine realizuje praktične programe direktne podrške marginalizovanim grupama, sa ciljem njihove veće ekonomske, kulturne i socijalne uključenosti. Program se realizuje kroz više aktivnosti, a najvidljivija od njih je izdavanje magazina Liceulice (model uličnih novina poznat širom sveta) koji se bavi važnim društvenim pitanjima, promocijom aktivizma, inkluzije, jednakosti, prava na grad, javnog interesa i javnog prostora itd. Liceulice je jedinstveno ne samo zbog tema kojima se bavi, već i zbog održivog biznis modela koji praktikuje – Liceulice razvija mrežu uličnih prodavaca teško upošljivi hgrupa (Romi, beskućnici, osobe sa invaliditeteom, samohrane majke, mladi koji žive i/ili rade na ulici, itd), koji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka.

Ulaznapredavanje je slobodan

Creative Mornings Belgrade

Domaćica Creative Mornings u Beogradu je Marija Ratković, koja uz organizacioni tim LPT communication radi na produkciji. Creative Mornings polazi od povezivanja regionalnog prostora u virtuelnu, ali i real life zajednicu, te razvija različite vrste saradnje sa institucijama i pojedincima, od kojih su najpoznatija globalna partnerstva sa mega servisima Mailchimp, Shutterstocki Square Space koji su od početka prepoznali potencijal ove inicijative. Na facebook stranici Creative Mornings u Beogradu je pod sloganom “Wants You To Become a Morning Person”, otvoren poziv za uključivanje novih saradnika i partnera, a najvažniji uslov za sve buduće ranoranioce je da sa Creative Mornings dele vrednosti i interesovanja, uz želju da se regionalna kreativna zajednica dugoročno razvija putem inovativnih pristupa kulturnoj produkciji i kreiranju novih sadržaja u oblasti kreativne industrije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.