Članovi SzS traže od Amfilohija da baci anatemu na Vučića

Izvor: Vesti-online.com, 16.Apr.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi SzS traže od Amfilohija da "baci anatemu" na Vučića

Članovi Saveza za Srbiju, Slaviša Ristić i Marko Jakšić, uputili su mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju zahtev da "baci anatemu" na Aleksandra Vučića.

Lideri Narodnog pokreta Srba sa KiM "Otadžbina", jednog od 10 osnivača Saveza za Srbiju, u pismu Amfilohiju navode da je Vučić u više navrata govorio da nema pregovora sa Prištinom dok se ne ukinu takse, a u Berlinu 29. aprila će se, kako navode, sa "svojom" premijerkom sastati sa predstavnicima Prištine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Vučića nazivaju "glavnom opasnošću za KiM" i tvrde da će izdati Kosovo.

U prilog tome optužuju ga da je "umnožio" broj Albanaca na KiM, kako bi se, kažu, lakše prihvatio gubitak te teritorije.

Uz podsećanja na Nikolaja Velimirovića i uz upotrebu "teških reči" poput "srpska praiskonska teritorija", kako nazivaju KiM, Ristić i Jakšić traže stoga od mitropolita Amfilohija da "baci anatemu" na Vučića.

Ristić i Jakšić ističu da je Amfilohije "egzarh trona pećkog", čime, čini se, objašnjavaju zašto pišu Amfilohiju, a ne, na primer, svom mesnom vladiki, Teodosiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.