Čile pozvao KiM na Skupštinu Interpola

Izvor: RTS, 08.Okt.2019, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čile pozvao KiM na Skupštinu Interpola

Čile, domaćin godišnje Skupštine Interpola koja počinje 15. oktobra, u poslednji čas je odobrio učešće delegacije Kosova i Metohije na ovom skupu, saznaje RTS.
Čileanske vlasti odobrile su učešće delegaciji Prištine na Generalnoj skupštini Interpola, koja se od 15. do 18. oktobra održava u čileanskoj prestonici, saznaje RTS.

Prošlogodišnji pokušaj Prištine da KiM postane punopravni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << član Interpola bio je neuspešan, jer ova inicijativa nije dobila potrebnu većinu glasova.
Ranije, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je naglasio da od prošle Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj nije prihvaćen taj zahtev, nije došlo ni do kakvih promena koje bi uticale na promenu odluke o neprijemu Kosova.
Podsetio je i da bi eventualni prijem doveo do politizacije te profesionalne policijske organizacije, a da bi jedna od dalekosežnih posledica bila i raspisivanje poternica na osnovu političkih, a ne policijskih kriterijuma.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čile pozvao Prištinu na skupštinu Interpola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2019

Čile je u poslednji čas odobrio učešće prištinskoj delegaciji na Generalnoj skupštini Interpola, koja se od 15. do 18. oktobra održava u Santjagu, prestonici te zemlje...Prošlogodišnji pokušaj Prištine da postane punopravni član Interpola bio neuspešan, jer ova inicijativa nije dobila potrebnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.