Čije su zasluge veće za hapšenje Srba - kosovskih separatista ili srpskih vlasti koja ih (samo) kritikuje?

Izvor: KMnovine.com, 21.Nov.2023, 01:02

Čije su zasluge veće za hapšenje Srba - kosovskih separatista ili srpskih vlasti koja ih (samo) kritikuje?

Čije su zasluge veće za hapšenje Srba - kosovskih separatista ili srpskih vlasti koja ih (samo) kritikuje?
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prokomentarisao je vest o puštanju na slobodu danas uhapšenog Slaviše Nedeljkovića.



   
Petar Petković    





Predstavnik Kancelarije za KiM, najvišeg državnog tela zaduženog za brigu o Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << i Metohiji, oglasio se - na društvenoj mreži H (bivši Tviter)!Nne zvanično, ne diplomatski, ne službeno već “onako”, tek da se oglasi. Uzgred, istina je da se i drugi državnici i javne ličnosti oglašavaju na tviteru ali o ozbiljnim pitanjima je to tek pošto su ona rešena ili da bi rešenje najavili, ne da bi se tek oglasili.


Petković se u svojoj neobaveznoj objavi požalio na “Kurtijevu policiju”.


,,Slaviša Nedeljković koji je danas uhapšen, večeras je pušten na slobodu i pridružio se porodici! Iako ga je tzv. KP javno optužila za navodni ratni zločin, o tome nije bilo nikakvih činjenica i on je oslobođen. Ovo je dokaz da Kurtijeva policija prvo hapsi Srbe pa pita za dokaze!" , napisao je Petković a prenose mediji.



Pitanje od milion dolara bilo bi: koliko je Srba uhapšeno na jarinju od strane tzv. “Kosovske policije” pre dolaska na vlast Aleksandra Vučića koji je uspostavio administrativne prelaze dogovrene Briselskim sporazumom?


Odgovor je: 0 (i slovima nula), ni jedan!



Naime, SNS na vlast dolazi 2012. godine, prvi sporazum u Briselu potpisan je 2013. godine aprila meseca. Parafirao ga je ivica Dačić, političko nedonošče po nasleđu bezbožničkog komunističkog režima čiji je i danas pobornik.



   
Separatisti se fotografišu na jarinju prvi pu u istoriji naklon što su im Nikolić, Vučić i Dačić to omogućili    





Krajem te godine, uprkos protestima i protivljenju Srba sa KiM, izneverivši političu saradnju sa sunarodnicima, predstavnik SNS u pregovorima sa vlasti, ondašnji predsednik opštine Kosovska Mitrovica, Krstimir Panrić, po nalogu iz vrha stranke saopštio je medijima da se protesti prekidaju.


Zbunjen, narod se razišao. Firma “Novi Pazar put” je nastavila radove na infrastrukturi administrativnog prelaza, i to tri kilometra dalje od Jarinja dublje ka teritoriji centralne Srbije,  i on je uskoro počeo da funkcioniše.








Kako su na vlasti bili u to vreme još uvek zajedno Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, a Nikolić kao Predsednik Srbije, narod je taj prelaz nazvao “Mala bajčetina” po rodnom mestu Tomislava Nikolića čija je to politička zadužbina ostala do danas.


Zadužbina Aleksandra Vučića nastaje godinu dana kasnije, 14. decembra 2014. godine, kada je na tom istom prelazu instalirana i takozvana “kosovska carina”.


Od tog momenta na Jarinju počinju hapšenja Srba, mahom po neosnovanim optužbama kao što je ova današnja. Počinju maltretiranja, ponižavanja ali i mnogo ozbiljnije stvari poput blokade dostave robe iz centralne Srbije ali i lekova! Posebno lekova nema i dostavljaju se raznim načinima upravo od tog dana.



   
Srbe na Jarinju hapse pred očima i na sramotu režimske policije    

Saglasnost na tiho ali posvećeno i dosledno sprovođenje ovog i svih drugih delova Briselskog sporazuma, dala je “Srpska lista”. Stranka koju je osnovao Aleksandar Vučić upravo sa tim ciljem, da pruži puni legitimitet separatističkoj vlasti. Registrovana po sistemu takozvane “republike Kosovo” a okupivši najbahatije, zainteresovane isključivo za lično bogaćenje i ostvarivanje uskih ličnih ciljeva, “Srpska lista”, iz koje tvrde da su “glas i lice Aleksandra vučića na Kosovu i Metohiji”, do danas uspešno obavlja zadatak koji je pred nju stavljen.


Da bi pogubnost uvođenja separatističkih carinika sakrila od javnosti, srpska vlast se poslužila drugom prljavom, takođe lažnom pričom, ko masovnoj grobnici Rudnica. Ispostavilo se da tamo  inema zakopanih tela pa su morala da budu fabrikovana što je piscu ovih reči i potvrđeno iz EULEKS-a sa pitanjem: “zašto novinari ćute o tome”? i zaista, zašto? Novinari samo rade svoj posao, a posao za koji su plaćeni jeste da ćute o istini a da fabrikuju i šire lažne vesti.


Dakle, sve je to rezultat pogubnih Briselskih sporazuma koje je strana na čelu sa Aleksandrom Vučićem sprovela u (ne)delo.


Ostaje sramna činjenica da je petar Petković, kao član DSS-a u to vreme, bio jedan od najvatrenijih protivnika Briselskog sporazuma koga je javno ocenjivao (potpuno opravdano) kao veleizdajnički. Sve dok u javnost nije procurela vest da će upravo on postati predsednik kancelarije za Kosovo i Metohiju.



   
Petar Petković direktor Kancelarije za KiM    

Srbi iz izdane južne srpske pokrajine, prirodno, obraćali su se ovoj Kancelariji za pomoć uviše navrata. Petković ih je (za medije) primao na razgovor ali su izlazili prevareni, ojađeni, osramoćeni. Više njih koji su se sa Petkovićem sreli, reklo mi je: “takvu mržnju prema nama kao što njemu (Petru Petkoviću) izbija iz očiju, mi u životu nismo videli”!


Njegova briga koja se izražava “najoštrijim saopštenjima” i sporadičnim, politički nezrelim, infantilnim objavama na društvenim mrežama, svaki put potvrdi da je doživljaj kosovskih Srbi koji su petkovića pogledali u oči, i te kako autentičan.


Piše: Ivan Maksimović




 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.