Četvrti put danas bačen suzavac u sali Skupštine Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Mar.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti put danas bačen suzavac u sali Skupštine Kosova

Poslanici Samoopredeljenja danas su i četvrti put bacili suzavac kako bi onemogućili nastavak rada sednice Skupštine Kosova na kojoj treba da se izglasa zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Oni su prethodno tri puta bacili suzavac da bi zaustavili rad Skupštine i onemogućili glasanje.

U trećem pokušaju poslanik Samoopredeljenja Dželal Svečla je ponovo aktivirao suzavac kada je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << seo na svoje mesto,  posle čega je Veselji dao pauzu.

Salu su napustili poslanici svih parlamentarnih grupa sa izuzetkom Samoopredeljenja koji su ostali još na svojim mestima.

Bacanje suzavca osudili su i predsednik Kosova Hašim Tači, predstavnici ambasada i evropski komesar za proširenje Johanes Han.

Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević

Predsedništvo Skupštine Kosova isključilo sa sednice poslanike koji su aktivirali suzavac

Predsedništvo Skupštine Kosova danas je odlučilo da sa današnjeg zasedanja bude isključeno pet poslanika opozicionog pokreta Samoopredeljenja koji su bacili suzavac u skupštinsku salu.

Odlukom Predsedništva sa sednice će biti udaljeni poslanici Dželal Svešla, Fitore Pacoli, Drita Milaku, Salih Ziba i Ljiburn Aliju.

Predsedništvo je ovlastilo obezbeđenje da ih, ako odbiju da se udalje, uz korišćenje sile na to nateraju.

Prištinski mediji su objavili snimke kako poslanik Ljiburn Aljiju iz kompjutera poslanika Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Socijademokratske incijative izvlači glasačke kartice, kako bi onemogućio elektronsko glasanje poslanika ovih stranaka.

Na upotrebu suzavca u sali parlamenta je reagovalo Osnovno tužilaštvo u Prištini koje je objavilo da je počelo istragu o koriščenju suzavca i najavilo da će svi poslanici koji to budu pokušali i uradili biti pritvoreni.

Očekuje se da Skupština nastavi rad i da se glasa o zakonu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bačen suzavac u Skupštini Kosova, isključeni poslanici

Izvor: N1 televizija, 21.Mar.2018

Poslanici Samoopredeljenja u Skupštini Kosova po drugi put su bacili suzavac i onemogućili glasanje o zakonu o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom. Predsedništvo isključilo pet poslanika Samoopredeljenja i oni su privedeni po nalogu...Izvor: N1..U trenutku kada je...

Nastavak na N1 televizija...

Bačen suzavac u Skupštini Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2018

PRIŠTINA -- U Skupštini Kosova danas bačen suzavac, pa je predsjednik Skupštine Kadri Veselji odredio petominutnu pauzu...Suzavac su bacili poslanici Samoopredeljenja i prema prvim informacijama suzavac je bačen u dijelu gdje sjedi lider stranke Aljbin Kurti. Skupštinska sala je puna dima od suzavca...Poslanici...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.