Izvor: JUGpress.com, 03.Okt.2020, 08:16

Četrnaest sporazuma izmedju Albanije i Kosova potpisano u Tirani

TIRANA

Na sastanku koje je održan u Tirani predstavnici vlada Albanije i Kosova potpisali su 14 sporazuma i memoranduma, među kojima i dodatni protokol Sporazuma o saradnji u oblasti zdravstva između ministarstava dve zemlje za prevazilaženje COVID-19 kao i zajednički godišnji kalendar kulturnih događaja između Ministarstva kulture, omladine i sporta dve zemlje, javljaju agencije.

Potpisan je i sporazum o koprodukciji filma i o saradnji između Ministarstva kulture, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << omladine i sporta Kosova i Ministarstva kulture Albanije.

Sporazum između Vlade Kosova i Saveta ministara Albanije o saradnji i uzajamnoj pomoći u slučajevima prirodnih i drugih katastrofa je sledeći sporazum, dok su dve vlade potpisale i Sporazum o saradnji između Ministarstva rada i socijalnog staranja Kosova i Ministarstva finansija i ekonomije Albanije za mobilnost na radu kao i memorandum o saradnji između Ministarstva obrazovanja i nauke Kosova i Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine Albanije za Zajedničku digitalnu platformu preduniverzitetskog obrazovanja.

Takođe su potpisani i protokol o izmenama i dopunama Sporazuma o saradnji između Vlade Kosova i Saveta ministara Albanije za međusobnu saradnju u oblasti bezbednosti kao i Memorandum o saradnji za uspostavljanje 5G digitalnog koridora i olakšavanje kretanja u budućnosti između Ministarstva ekonomije i životne sredine Kosova i Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Albanije.

Među dokumentima koje su danas potpisali predstavnici dve vlade su i Sporazum između Vlade Kosova i Saveta ministara Albanije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na porez na dohodak i kapital i o sprečavanju fiskalnih utaja, kao i Sporazum između Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore Kosova i Ministarstva evropskih i spoljnih poslova Albanije o osnivanju Radne grupe za uspostavljanje Zajedničkog fonda za podršku Preševskoj dolini.

Potpisan je i memorandum o saradnji između Ministarstva za infrastrukturu Kosova i Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Albanije o saradnji u oblasti železničkog saobraćaja i između dve vlade o primeni uzajamnih olakšica u carinskim postupcima, odnosno o kontroli ulaska i izlaska robe.

Ovaj sastanak je šesti zajednički zajednički sastanak dve vlade.

Foto: RTK

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

LAŽNA DRŽAVA VARA I ALBANIJU: Više od 70 sporazuma se potpisali, još "hvataju" prašinu po fiokama

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020

U Tirani su u petak posle zajedničke sednice dve vlade resorni misnistri potpisali 14 sporazuma..Analitičar Enver Bitići izjavio je da su vlade Albanije i privremenih prištinskih institucija do sada potpisale 70 sporazuma od kojih nijedan nije sproveden...- Juče je, prema informacijama, potpisano...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.