Cenu za neodgovornu politiku će kao i uvek platiti narod

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cenu za neodgovornu politiku će kao i uvek platiti narod"

Savez za Srbiju upitao je aktuelnu vlast ko stoji iza pretnji predstavnicima tog saveza iz redova Srpske liste sa Kosova.

U saopštenju je ponovljeno pitanje predsedniku Aleksandru Vučiću da li je tačno da je angažovao Tonija Blera da u njegovo ime pregovara o rešenju za Kosovo.

"Posle najnovije pretnje tzv. Srpske liste sa Kosova i Metohije koja će, po njihovim rečima, opet doći da opozicionare traži po stanovima, Savez za Srbiju podseća da smo ih čekali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prošli put ali se nisu javili. Verovatno nisu stigli jer su morali prvo da pokupe kirije od stanova i nekretnina koje svi imaju po Beogradu", navodi se u saopštenju.

Taj savez je uporedio događaje proteklog vikenda na Gazivodama sa rijaliti programom i ocenio da će cenu za neodgovornu politiku, kao i uvek, platiti srpski narod.

"A dok se Srpska lista bavi pretnjama opoziciji u Srbiji, mi i dalje čekamo odgovor Vučića na pitanje kada mu je skupština odobrila platformu za Kosovo na osnovu koje pregovara i da li je tačno da u njegovo ime pregovara i Bler", naveo je taj savez.

Srpska lista je ranije negodovala zbog izjava predstavnika tog saveza u trenutku kada "osvedočeni zlikovci" prete opstanku Srba na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju se dodaje i da će, ukoliko ne prestanu da ugrožavaju budućnost Srba na Kosovu i Metohiji, doći u Beograd da ih pitaju zašto to rade srpskom narodu.

"Mi se od tih bednika ne nadamo nikakvoj pomoći, ali zahtevamo da ne pomažu onima koji među nas dolaze sa automatima, snajperima i oklopnim vozilima", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.