Carina lažne države zaustavila 15 šlepera sa robom iz Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 18:57

Carina lažne države zaustavila 15 šlepera sa robom iz Srbije

Portparol Carine tzv. Kosova Adriatik Staviljeci je danas izjavio da nije dozvoljen ulazak šleperima sa robom iz Srbije.

Kamioni su zaustavljeni jer nisu imali prateća dokumenta za robu u skladu sa poslednjom odlukom lažne Vlade Kosova da u dokumentima obavezno piše da se roba izvozi u "Republiku Kosovo".

Po Staviljeciju, Carina nema informacija da su se vratili kamioni sa robom koji su s Kosova išli za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbiju. Lažna Vlada Kosova je u nedelju odlučila da pooštri "reciprocitet" u odnosima sa Srbijom tako što zahteva da u dokumentima robe obavezno piše da je namenjena "Republici Kosovo".

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti je rekao da je njegova nepostojeća vlada bila prinuđena na to jer je, posle ukidanja kosovske takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, Srbija zahtevala da u dokumentima koja prate robu s Kosova namenjenu Srbiji, obavezno piše "Republika Srbija".

Protiv te odluke lažne Vlade Kosova o pooštravanju "reciprociteta" izjasnili su se zvaninici Srbije i međunarodni, kao i predsednik tzv. Kosova, Hašim Tači i kandidat za premijera Avdulah Hoti koji je najavio da će ukinuti mere koje je donela Kurtijeva vlada čim bude izabrana nova lažna Vlada Kosova što se očekuje ove nedelje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.