Brnabić poručila Violi fon Kramon: Nekad je bolje ćutati

Izvor: B92, 12.Dec.2022, 16:21

Brnabić poručila Violi fon Kramon: "Nekad je bolje ćutati"

Beograd -- Premijerka Srbije Ana Brnabić žustro je odgovorila na reakciju izvestioca Evropskog parlamenta Viole fon Kramon o situaciji na Kosovu i Metohiji.

"Konačno, dugo očekivano saopštenje lažnog generalnog sekretara UN Viole fon Kramon, koja je takođe preuzela ulogu glavnog komandanta KFOR-a, generalnog stručnjaka za sva pitanja - od litijuma do Evroprajda, i glavnog branioca vladavine prava i ljudskih prava ( isključujući Srbe )", navodi premijerka Srbije Ana Branbić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dodaje:

"Gospodar ćutanja kada Aljbin Kurti za ministra za zajednice i povratak, da predstavlja Srbe na Kosovu* postavi Nenada Rašića, čoveka koji je na izborima osvojio 0,2 odsto glasova, 30 puta manje od predstavnika Srpske liste. Majstor ćutanja bila je kada je pre 10 dana (2. decembra) bez objašnjenja uhapšen Gavrilo Milosavljević (63) kada je otišao da prijavi oduzetu imovinu u opštini Istok. Majstor meditacije kada je pre 6 dana (6. decembra) kosovska policija nasilno upala u Zubin Potok, a potom i u Kosovsku Mitrovicu – direktno kršeći Briselski sporazum", navela je Brnabić.

"Izvestilac EP, poznat i kao 'Ne treba ništa da govorim', kada je Kurti pre 3 dana (9. decembra) izjavio da je zahtev Srbije da Kosovo* uspostavi Zajednicu srpskih opština 'detinjast' – čime se direktno suprotstavlja Briselu Sporazum čiji je garant EU", napisala je ona.

"Sada se konačno osećala obaveznom da kaže nešto o miru i stabilnosti na severu Kosova* i u svojoj izjavi pozvala na raspuštanje Saveta bezbednosti UN čije rezolucije treba ignorisati ako joj se ne dopadaju. Bravo. Nekad je bolje ćutati", zaključila je premijerka.

"Obnova mira i stabilnosti na severu Kosova mora biti prioritet. Posebno napadi na Euleks i najava srpskih vojnika su potpuno neprihvatljivi. Očekujem da će barikade Srba biti uklonjene kao deeskalacija. Puna podrška za dijalog koji vodi EU", napisala je Viola fon Kramon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"GOSPODAR ĆUTANJA, MAJSTOR MEDITACIJE" Ana Brnabić o novoj reakciji Vione fon Kramon: Ona je glavni branilac ljudskih prava, isključujući Srbe

Izvor: Blic, 12.Dec.2022

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, odgovorila je na svom Tviter nalogu izvestiocu Evropskog parlamenta Violi fon Kramon, ocenivši da je "gospodar ćutanja" kada treba braniti prava Srba, ali da preuzima ulogu "glavnog branioca vladavine prava", kada su u pitanju drugi narodi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.