Brnabić: Pustićemo da se oni dogovore o taksama

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Pustićemo da se oni dogovore o taksama

Premijerka Ana Brnabić nije želela da komentariše najave kosovskog premijera Aljbina Kurtija o delimičnom ukidanju taksi , sa obrazloženjem da treba sačekati da prođe malo vremena.
"Pustićemo da vidimo šta će se oni dogovoriti, dok svi izreaguju. Za sada nemam komentar", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije u Palati Srbija.

Predsednik Aleksandar  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučić ocenio je da je najava o delimičnom ukidanju prištinskih taksi novi trik Aljbina Kurtija. 
Kosovski premijer Aljbin Kurti je juče na vanrednoj konferenicji za medije u Prištini najavio uslovno ukidanje taksi na uvoz sirovina iz Srbije i BiH od 15. marta, a svih taksi od 1. aprila na 90 dana.
Sve to, kako je rekao, biće realizovano ako Srbija prekine kampanju u svetu za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova i obaveže se da će pokrenuti uklanjanje trgovinskih barijera s Kosovom.
On je rekao da je ukidanje taksi na uvoz sirovina "znak dobre volje za rešavanje problema i odnosa", te da "očekuje da Vlada Srbije odgovori prekidom kampanje i uklanjanjem ostalih netarifnih prepreka".
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.