Britanija šalje 30 vojnika na Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija šalje 30 vojnika na Kosovo

Velika Britanija poslaće sledeće godine još 30 vojnika na Kosovo, saopštio je danas britanski ministar odbrane Majkl Falon.

"Postoje značajni izazovi za bezbednost i stabilnost na Zapadnom Balkanu", rekao je Falon.

Britanski vojnici pridružiće se NATO snagama na Kosovu početkom sledeće godine, na period od 12 meseci.

Biće stacionirani u sedištu KFOR-a u Prištini, a njihov zadatak će biti davanje podrške u obaveštajnim i operacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izviđanja i prismotre.

"NATO ostaje kamen temeljac naše odbrane. Nastavljanjem odbrane bezbednosti u Evropi, britanska bezbednost je ojačana kod kuće", rekao je Falon.

KFOR sada ima oko 4.200 vojnika iz 30 zemalja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija šalje još 30 vojnika u Kfor

Izvor: RTS, 23.Okt.2016

Početkom iduće godine Britanija će uputiti još 30 vojnika u Kfor, saopštio je britanski ministar odbrane Majkl Falon. Njihova uloga će biti da ojačaju aktivnosti Kfora u domenu prikupljanja obaveštajnih podataka, nadzora i izviđanja, navodi se u saopštenju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.