Bojović: Svaki čovek na Kosovu i Metohiji ima pravo da živi dostojanstveno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 20:04

Bojović: Svaki čovek na Kosovu i Metohiji ima pravo da živi dostojanstveno

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je danas u Mogili u opštini Kosovska Vitina socijalno ugrožene porodice Dragana Đokića i Saše Simića, čije se kuće nalaze u finalnoj fazi izgradnje, a sredstva za izgradnju je obezbedila Kancelarija za KiM.

Bojović je kazao da je vlada pomogla više od tri hiljade porodica na Kosovu i Metohiju ulaganjem preko dve milijarde dinara, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da smatra da je puno urađeno.

"Vlada vodi računa o svakom građaninu, o svakom čoveku i vidim da smo i ovde u Mogili uspeli da pomogne ljudima da iz vrlo loših uslova života pređu u divne uslove. Svaki čovek na Kosovu i Metohiji ima pravo da živi dostojanstveno", rekao je Bojović.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovka Vitina Srđan Nikolić zahvalio je predsedniku Aleksandru Vučiću i Kancelariji za KiM sa Markom Đurićem na čelu na novom domu za meštane sela Mogile.

Bojović je posetio i kompaniju KO Plast u Šilovu koja se bavi proizvodnjom plastike i biorazgradivih kesa.

Vlasnik kompanije Jovan Simić kazao je da se tim poslom bavi pet godina i da očekuje od države da dobije podsticajna sredstva za kupovinu mašina.

"Kod mene konkurs za prijem radnika otvoren je 24 sata, ko god želi da radi ovde može da dođe i započne posao", rekao je Simić.

Bojović je danas posetio i selo Stražu u opštini Gnjilane gde je obišao socijalno ugroženu desetočlanu porodicu Ivana Cvetkovića, koja se bavi poljoprivredom i stočarstvom, a nakon toga u Koretištu i socijalno ugroženu šestočlanu porodicu Marka Maksimovića, kojoj je u rešavanju stambenog pitanja pomogla Kancelarija za KiM.

Predsednik privremenog organa opštine Gnjilane Saša Milošević kazao je za Puls da je formirana opštinska komisija koja će svakodnevno obilaziti porodice koje su podnele zahtev za obezbeđivanje pomoći, i donositi prioritete za što brže rešavanje istih.

"Mi kao privremeni organ jesmo servis svih građana i naša je uloga da prepoznamo pravu situaciju i prave slučajeve kojima treba pomoć. Juče su krenule opštinske komisije koje će obići svaku porodicu koja je podnela zahtev za pomoć u proteklom periodu, a takođe svi građani mogu i dalje dostavljati zahteve u vezi izgradnje i rešavanje stambenih potreba", rekao je Milošević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Petković: Snažna i jaka Srbija može da obezbedi bolji život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 17:40

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je danas nekoliko lokacija u Gračanici, gde su u toku završni radovi na izgradnji nove zgrade biblioteke i stanova za socijalno ugrožene porodice, čije je finansiranje obezbedila Vlada Srbije...Petković je istakao da je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.