Bogdanović: Priština obmanjuje Srbe

Izvor: TvojPortal.com, 12.Mar.2012, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Priština obmanjuje Srbe

/vesti online/ Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović naveo je da nisu tačni navodi da će Srbi od 1. juna morati da koriste kosovska dokumenta i registarske tablice i dodao da Priština time provocira kosovske Srbe, saznaju beogradski mediji. "Ništa u vezi sa ovim pitanjima još nije precizirano", rekao je za ''Novosti'' Bogdanović. On je dodao da će tablice i dokumenta biti tema pregovora između šefa beogradskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića i evropskog posrednika >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Roberta Kupera tokom ove nedelje.

Obmane Prištine: Goran Bogdanović

"Međutim, značajan broj Srba koji žive južno od Ibra koristi pomenute tablice i kosovska dokumenta zarad sopstvene bezbednosti. To ne znači da ih priznaju, već su jednostavno primorani na to kako bi mogli slobodnije da se kreću. Svima je poznato koliko je bezbednosna situacija na ovom području teža nego na severu Pokrajine", rekao je Bogdanović.
On je dodao da Srbe na severu KiM niko ne može naterati da koriste tablice ili dokumenta kosovskih institucija, koje ne postoje na ovom području.
"To pitanje treba rešiti na višem nivou i nadam se da će to biti deo dogovora pregovaračkih timova. Ali istovremeno se mora poštovati volja građana severa Kosmeta i ne mogu im se nametati ni registarske oznake niti dokumenta. Ovo pitanje biće definitivno rešeno kada se odredi status severa", ističe Bogdanović.
Opsirnije

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.