Izvor: Luftika.rs, 03.Dec.2022, 11:42

Bogdan se za Srbiju borio u svim ratovima, sad živi bez primanja i struje, bolestan i napušten od svih

Bogdan Komnenović (60) živi u zaseoku na granici sa Kosovom, tačnije dva kilometra od granice, u selu Matarova. U ovom zaseoku on je „poslednji Mohikanac“.
Živi potpuno sam, siromašan i bez lekova, a težak je bolesnik koji ima više pridruženih bolesti. Na svu njegovu muku, isključena mu je i struja.
Bogdan je i zaboravljeni heroj. Učestvovao je u svim ratovima za Srbiju.
Njegova priča potresla je humanitarca iz fondacije „Narodni gvozdeni puk“, Dejana Markovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Miloševića. U trošnoj kući u kojoj Bogdan mrzne svakog dana i noći, Dejan ga je obišao i pokrenuo akciju za pomoć.
– Posetio sam ga, on živi potpuno sam u zaseoku. Isključena mu je struja , a inače ima televizor i dve sijalice, eto tako živi – počinje priču za Telegraf.rs Dejan.
Težak život i puka beda – Bogdan je neko ko je bio u svim ratovima, i na svim vojnim vežbama a danas je sam i bolestan. Zatekao sam ga kako sedi bez struje, hrane i lekova. Ima dug za struju od 30.000 dinara zbog čega mu je struja isključena.
Prve komšije su mu na tri kilometra, pa nije imao ni kako nekoga da pozove, a budući da ima problema sa srcem i nogama, nije smeo ni da se uputi bilo gde, jer se plaši da ne padne. Veoma teško živo – priča nam Dejan.

Bogdan živi sam, nema roditelje, ženu i decu i nema nikakva primanja.
– Stara trošna i dotrajala kuća je njegiv dom, i ne tako topao jer nema ni drva za zimu. Ima malo nešto drva, koje je sam doneo na leđima tokom leta.
Inače, da napomenem, on nema nikakva primanja. Molim sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu kako bismo zajedno pomogli ovom čoveku – priča Dejan.
Ukoliko možete da pomognete Bogdanu, to možete učiniti uplatom na broj računa fondacije: 340-11029458-02 FONDACIJA NARODNI GVOZDENI PUK, UL KARAĐORDJEVA 18, KURŠUMLIJA.
Građani Srbije najveći donatori humanitarne pomoći, korporacije na 2. mestu

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.