Biser karipske obale u kome vlada demokratija: Ovo je država koja je povukla priznanje Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biser karipske obale u kome vlada demokratija: Ovo je država koja je povukla priznanje Kosova

Osma po redu ove godine.

Komovelt Dominika je mala država i ostrvo u Karipskom moru i treba je razlikovati od Dominikanske Republike, takođe države u Karipskom moru.

NOVA POBEDA SRBIJE: Još jedna zemlja povukla priznanje nezavisnosti Kosova 

Ova država obuhvata teritoriju od oko 750 km², glavni grad je Rozo, a prema poslednjem popisu iz 2011. ima nešto više od 70.000 stanovnika.

Dominika je zemlja parlamentarne demokratije a nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u sklopu Komonvelta. Predsednik se bira na pet godina, a premijer je obično iz stranke sa najviše mesta u parlamentu. Ovo je osma zemlja ove godine koja je povukla priznanje Kosova.

Pre Dominike, priznavanje kosovske nezavisnosti povukli su Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.