Biler: Sporazum važi do nastavka dijaloga

Izvor: S media, 17.Avg.2011, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biler: Sporazum važi do nastavka dijaloga

Sporazum sklopljen između Srbije i Kfora važiće do nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, izjavio komadant Erhard Biler. On je najavio razgovor sa srpskom stranom 31. avgusta.

Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je danas da će sporazum o severu Kosova Kfora i institucija u Prištini i Beogradu, iako nije u potpunosti implementiran, važiti do nastavka dijaloga u Briselu, prenosi Radiotelevizija Kosova.

Biler je rekao da se novonastalom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << istuacijom na severu Kosova ne slažu radikalni kriminalni elementi, jer su ranije zarađivali milione.

Meštani Prilužja formirali krizni štab zbog gradnje mosta

Ðelić: Nastavak dijaloga s Prištinom 2. septembra

Biler: Ne mogu da sprečim gradnju mosta

Komandant Kfora je za danas najavio formiranje komisije koju će činiti predstavnici Kfora, Euleksa i kosovske policije, a koji će razgovarati o organizovanju susreta sa srpskom stranom o određivanju katastarske i administrativne linije u zabrenjenoj zoni na severu Kosova.



"Razgovor sa srpskim snagama u vezi ovog pitanja biće održan 31. avgusta", rekao je Biler.


On je dodao da blokada puta kod sela Rudare i dalje traje, ali da su za vojnike Kfora otvoreni alternativni pravci.

Biler je kazao da je Kfor u potrazi za izvršiocima ubistva pripadnika specijalne jedinice kosovske policije i paljenja punkta kod Jarinja.

Nemački general je ponovio da je punkt kod Jarinja pod kontrolom Kfora, a punkt kod Brnjaka pod kontrolom Kfora, Euleksa i kosovske policije.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.