Berlin ne bi da mu propadnu pare uložene u Kosovo

Izvor: Mondo, 24.Feb.2019, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin ne bi da mu propadnu pare uložene u Kosovo

Nemački ministar spoljnih poslova, Hajko Mas, izjavio je da je ta zemlja odlučna da pomogne Kosovu i da želi "evropsku perspektivu za Kosovo".

Foto: MONDO, Mario Milojević

On je to rekao za nemački "Študgarder nahrihten" i dodao da "nemačka vlada smatra pogrešnim ako EU i Nemačka odustanu od podrške Kosovu, uključujući i finansijsku pomoć", prenosi RTK na srpskom jeziku.

"Ako se to desi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << onda će se u kratkom roku srušiti sve što je već godinama postignuto velikim naporom. Prošle nedelje smo rekli kosovskim kolegama da moraju čvrsto da veruju u podršku Nemačke", rekao je Mas.

Vučić o "planu" za Kosovo: Kakve mape, kakve tačke?

Kako se navodi, on je potvrdio nastavak finansijske pomoći Nemačke Kosovu.

Prema pisanju ovog lista, nemačka vlada je od 2014. do 2018. godine podržala Kosovo sa ukupno 179,33 miliona evra, a taj novac je otišao ne samo na razvoj infrastrukture, ekonomije, reforme administracije i pravosudnog sistema, već i na borbu protiv organizovanog kriminala.

Nove sankcije SAD Prištini!

Pored ove direktne finansijske pomoći iz Nemačke, Kosovo je tokom 2014-2017. godine dobilo više od 350 miliona evra od Evropske unije, a u međuvremenu, za period 2018-2019. Evropska unija je Kosovu pružila finansijsku pomoć u iznosu od 295,3 miliona evra.

Navodi se i da finansijska pomoć Evropske unije za Kosovo čini skoro trećinu budžeta Kosova.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mas: Priština da veruje u podršku Nemačke

Izvor: RTS, 24.Feb.2019

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio za nemački "Študgarder nahrihten" da je ta zemlja odlučna da pomogne Kosovu i da želi "evropsku perspektivu za Kosovo". . Mas je dodao da "nemačka vlada smatra pogrešnim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.