Beč se sprema za susret Dačić-Tači

Izvor: B92, 14.Jun.2013, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beč se sprema za susret Dačić-Tači

Beč -- Austrijski zvaničnici veliku pažnju pridaju učešću srpskog i kosovskog premijera Dačića i Tačija, u nedelju na Evropskom forumu Vahau u samostanu Getvajg.

Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger izvinio se danas poslanicima u austrijskom parlamentu što nije prisustvovao jučerašnjoj sednici skupštine posvećenoj povlačenju austrijskih vojnika iz mirovne misije UN na Golanu.

On je kazao, prenosi APA, da nije mogao da dođe na sednicu zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "priprema 'istorijskog susreta' premijera Srbije I Kosova, koji će se održati predstojećeg vikenda".

Evropski forum Vahau, koji zajedno organizuju po 18. put Narodna partija Donje Austrije i Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, a koji će ove godine biti pod motom "Izvan krize – obrisi nove Evrope", posebnu pažnju posvećuje učešću Dačića i Tačija.

Kako se ističe u Beču, njihovo učešće biće "vrhunac" dvodnevnog skupa.

Predsednica Evropskog foruma Vahau Barbara Švarc je, u saopštenju, najavljujući da će u nedelju učestvovati Dačić, Tači i ministri spoljnih poslova Rumunije i Makedonije, Titus Korlatean i Nikola Poposki, ocenila da se ovaj "skup pokazao ponovo kao platforma za diskusiju o velikim temema budućnostI Evrope".

Evropski forum Vahau održava se svake godine od 1995, nakon što je Austrija pristupila EU, a razgovara se o evropskim temama, pre svega onima koje se tiču regionalne i susedske politike.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Špindeleger: Beč priprema "istorijski susret" Dačića i Tačija

Izvor: Blic, 14.Jun.2013

Austrijski zvaničnici veliku pražnju pridaju predstojećem zajedničkom učešću srpskog i kosovskog premijera, Ivice Dačića i Hašima Tačija, u nedelju na Evropskom forumu Vahau u samostanu Getvajg...Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger izvinio se danas poslanicima u austrijskom...

Nastavak na Blic...

Dačić i Tači sutra na Evropskom forumu u Austriji

Izvor: Blic, 15.Jun.2013, 12:12

U samostanu Getvajg, u istoimenom mestu u Austriji, danas počinje dvodnevni Evropski forum Vahau, na kojem će sutra učestvovati i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači. ..I Dačić i Tači će u Getvajg doputovati iz Njujorka gde su učestvovali na sednici Saveta bezbednosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.