BAJDEN ZAHVALIO LAŽNOJ DRŽAVI: Nakon dešavanja u Avganistanu predsednik Amerike imao poruku za TZV. KOSOVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2021, 21:07

BAJDEN ZAHVALIO LAŽNOJ DRŽAVI: Nakon dešavanja u Avganistanu predsednik Amerike imao poruku za TZV. KOSOVO

Kurti je na Tviteru objavio da mu je Blinken preneo zahvalnost predsednika SAD Džozefa Bajdena za podršku i saradnju.

Američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio je da je tokom današnjeg telefonskog razgovora sa tzv. premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem predsednik Amerike Džo Bajden zahvalio "vladi i narodu Kosova" na tome što su ugostili ugrožene Avganistance.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Građani Kosova, mnogi i sami nekada izbeglice, ponovo su pokazali spremnost i kapacitet da doprinesu globalnom miru i bezbednosti - napisao je Blinken na Tviteru.

Prethodno je Kurti saopštio da je tokom razgovora sa Blinkenom ocenio da je savez Prištine i SAD nepokolebljiv i da njihovo prijateljstvo jača.

- Kosovu je čast da ponudi bezbedno i zaštićeno okruženje za građane Avganistana tokom njihove tranzicije - napisao je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.