Stejt department: SAD iz Avganistana evakuisale više od 124.000 ljudi

Izvor: Beta, 06.Sep.2021, 16:57

Stejt department: SAD iz Avganistana evakuisale više od 124.000 ljudi

SAD su iz Avganistana, uz pomoć medjunarodnih partnera, evakuisale više od 124.000 ljudi, uključujući 6.000 Amerikanaca, saopštio je danas Stejt department."Želim da zahvalim našim saveznicima i partnerima. Ova operacija je bila globalni poduhvat u svakom smislu", rekao je državni sekretar SAD Entoni Blinken, dodajući da su neke države pomagale u avionskom transportu dok su druge prihvatile da privremeno ili trajno prihvate izbeglice iz Avganistana.U akciji evakuacije američkih državljanja, diplomatskog osoblja iz SAD i drugih zemalja i ugroženih Avganistanaca učestvovalo je više od 20 zemalja."Radimo danonoćno kako bismo obezbedili da američki državljani, ugroženi avganistanski civili i drugi mogu bezbedno da stignu do svojih krajnjih odredišta", naveo je Stejt department.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blinken razgovarao sa Kurtijem: Kosovo spremno da doprinese globalnoj bezbednosti

Izvor: VOA, 06.Sep.2021

Američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je u ponedeljak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i zahvalio se Kosovu na "ranom i velikodušnom" pristanku da privemeno smesti ugrožene pojedince iz Avganistana, saopštio je Stejt department. "Čvrsta humanitarna podrška Kosova tokom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.