BAJDEN AKTIVNO PROMOVIŠE TZV. KOSOVO U SVETU: Američki predsednik pronašao lažnoj državi moćnog saveznika

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2021, 12:47

BAJDEN AKTIVNO PROMOVIŠE TZV. KOSOVO U SVETU: Američki predsednik pronašao lažnoj državi moćnog saveznika

Entoni Blinken je govorio o ovoj temi

Američki državni sekretar Entoni Blinken obećao je da će pomoći Izraelu u proširenju odnosa sa Kosovom i arapskim svetom.

Blinken je, promovišući podršku Bajdenove administracije u normalizaciji odnosa zemalja Bliskog istoka sa Izraelom, pomenuo i Kosovo koje je uspostavilo diplomatske odnose sa državom Izrael, prenosi MEMO.

- Bajdenova administracija će nastaviti da gradi normalizaciju i nastojaće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da promoviše poboljšane odnose između Izraela sa Marokom, Bahreinom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Sudanom, koji je takođe potpisao Abrahamske sporazume, kao i Kosovo koje je uspostavilo diplomatske odnose sa Izraelom početkom godine - izjavio je on.

Blinken je dodao da će SAD nastojati da podstaknu više zemalja da slede primer Emirata, Bahreina i Maroka.

- Želimo da proširimo krug miroljubive diplomatije, jer je u interesu zemalja u regionu i širom sveta da se Izrael tretira kao i svaka druga zemlja - navodi Blinken.

Kosovo je, zajedno sa SAD, osnovalo ambasadu u Jerusalimu u Izraelu u martu ove godine, dok je uspostavilo diplomatske odnose sa zemljom početkom 2021. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.