Arsenal naoružanja u Uroševcu, uhapšeno 18 osoba

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal naoružanja u Uroševcu, uhapšeno 18 osoba

Kosovska policija uhapsila je 18 osoba i zaplenila pravi arsenal naoružanja na nekoliko mesta na Kosovu, javljaju kosovski mediji. Zaplenjeno je 50 različitih pušaka i oko 9.000 metaka.
Ukupno 18 osoba uhapšeno je posle akcije koja je, prema pisanju prištinskih medija, trajala nekoliko meseci.

Zaplenjeno je 37 pištolja, osam lovačkih pušaka, tri automatske puške AK-47, dva poluautomatske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << puške, sedam oružja dugih cevi, vazdušna puška, osamnaest šaržera, delovi za različito oružje, oko devet hiljada metaka različitih kalibara, gotovina od oko 10.000 evra i dva automobile.
Osnovno Tužilaštvo u Uroševcu saopštilo je da je na više lokacija te i drugih sredina na Kosovu, izvršeno nekoliko pretresa.
Uhapšenima je određen policijski pritvor od 48 sati.
Na teret im se stavlja neovlašćeni uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, proizvodnja, razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili eksplozivnih sredstava.
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu izveštava da je operacija još uvek u toku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uroševac: Uhapšeno 18 osoba, nađena velika količina oružja, akcija u toku

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2019

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, na Kosovu, saopštilo je da je danas u policijskoj akciji, koja je organizovana po nalogu Osnovnog suda u Uroševcu, na teritoriji te opštine uhapšeno 18 osoba kod kojih je nađena velika količina naoružanja i metaka...Tokom pretresa, do sada je pronađeno i oduzeto...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.