Arifi: Za Albance na jugu Srbije prihvatljivo samo pripajanje  Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arifi: Za Albance na jugu Srbije prihvatljivo samo pripajanje Kosovu

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi rekao je da je za Albance na jugu Srbije neprihvatljiva bilo kakva razmena teritorija, već samo to da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu.

U intervjuu za program na srpskom Glasa Amerike, Arifi je rekao da treba voditi računa kada se razgovara o granicama, posebno na Balkanu, jer po njegovoj oceni, kad god se pričalo o granicama bilo je problema i sukoba.

"Dakle, treba da budemo pažljivi oko ovoga, a Albanci >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << žele samo mir u regionu. To je cilj svih Albanaca, i onih u Albaniji, i onih na Kosovu, i onih u Makedoniji i albanske manjine u Srbiji. Hoćemo mir i stabilnost", kazao je Arifi.

Prema njegovim rečima za Albance sa juga Srbije je neprihvatljivo da sever Kosova pripadne Srbiji, čak i po cenu da Preševo, Bujanovac i Medveđa ostanu deo Srbije.

"Mi smo protiv bilo kakve razmene teritorija. Mi smo imali referendum 1992. i na tom referendumu Albanci iz Preševa, Medveđe i Bujanovca tražili su široku teritorijalnu i političku autonomiju i pravo da budemo deo Kosova", dodao je predsednik opštine Preševo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.