Antikampanja protiv izbora na KiM

Izvor: B92, 04.Sep.2013, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antikampanja protiv izbora na KiM

Kosovska Mitrovica -- Neki od kandidata na srpskim listama za lokalne izbore južno od Ibra, iako su ih podržali iz Beograda, nije naišao na odobravanje lokalnog stanovništva.

U antikampanji izbora na severu KiM najaktivniji su, kako saznaje "Blic", pojedini direktori javnih preduzeća i predsednici opština.

Danas u ponoć ističe rok za predaju lista za izbore koji će biti održani 3. novembra. Reč je o odredbi iz kosovskog zakona da je rok za predaju lista najmanje 60 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana pre izbora.

Na srpskoj listi, koju podržava i zvanični Beograd, poznato je šest kandidata za gradonačelnike u opštinama južno od Ibra. U Gračanici će kandidat za gradonačelnika biti Branimir Stojanović, u opštini Štrpce Ivan Redžić, u Klokotu Srećko Spasić, Partesu Dragan Nikolić, Novom Brdu Svetislav Ivanović i Ranilugu Gradimir Mikić.

Međutim, deo Srba negoduje zbog kandidata jer su primera radi Svetislav Ivanović i Gradimir Mikić bili deo kosovskih institucija i u vreme kada nije bilo potpisanog Briselskog sporazuma.

Na severu Kosova su do juče predate tri liste, od kojih dve u Leposaviću: “Inicijativa za bolji život” Mihred Salković i “Narodna pravda” Nenada Radosavljevića. Samo je SLS predao listu kao stranka, a ne kao građanska inicijativa.

Načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić rekao je juče da se lista predstavnika Srba neće zvati jedinstvena srpska lista, što je naziv koji se pominje u javnosti, već će se odlučivati o imenu.

Srbi južno od Ibra imaće na izborima šest kandidata za gradonačelnika, a četiri na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milović i Vlašković: Nismo se dogovorili o izborima

Izvor: Blic, 04.Sep.2013

Beograd - Predsednici opština Kosovska Mitrovica i Zvečan Dragiša Vlašković (SNS) i Dragiša Milović (DSS) rekli su danas da se ni sa kim nisu dogovorili o izlasku na lokalne izbore Kosova 3. novembra...Obojica su za agenciju Beta kazali da su se juče sreli sa ministrom bez portfelja u Vladi Srbije...

Nastavak na Blic...

Spremna jedinstvena srpska lista za izbore na Kosovu

Izvor: Politika, 04.Sep.2013

Rok za prijavu izbornih lista za lokalne izbore 3. novembra na KiM ističe u ponoć ..Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji nije pomeren i on ističe u ponoć. Na jedinstvenoj srpskoj listi na severu KiM, kako „Politika” saznaje, užurbano se radi, ali se imena još...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.