Amerikanci na Kosovu zbog akumulacije Gazivode

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 19:38

Amerikanci na Kosovu zbog akumulacije Gazivode

Priština -- Na Kosovu i Metohiji boravi grupa eksperata iz Sjedinjenih Država, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na akumulaciju jezera Gazivode.

"Premijer" privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti je rekao da stručnjaci iz SAD istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti, prenosi RTK.

Vest da su američki stručnjaci u Prištini, potvrdila je i američka "ambasada" na KiM, koja je navela da je u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stigla delegacija koju predvode predstavnici odseka Stejt departmenta za energetiku, provajderi za energiju i poslovni lideri, kako bi razgovarala o diversifikaciji energije, prenosi Sputnjik.

"Diversifikacija kosovskih izvora energije, uključujući prelazak na održive alternative, ključna je za osiguranje kosovske bezbednosti i prosperiteta. Današnje rasprave fokusiraće se na to kako pametno upravljanje vodenim i energetskim resursima širom regiona i preko granica može privući nove investicije i rezultirati dugoročnim ekonomskim koristima za Kosovo i Srbiju", objavila je "ambasada" na svom nalogu na Fejsbuku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.