Amerikanci na Kosovu zbog Gazivoda

Na Kosovu i Metohiji boravi grupa eksperata iz Sjedinjenih Država, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na akumulaciju jezera Gazivode.

Srbija

Izvor: Sputnjik

Utorak, 20.10.2020.

19:22

Amerikanci na Kosovu zbog Gazivoda
Foto: Depositphotos, dk_photos

"Premijer" privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti je rekao da stručnjaci iz SAD istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti, prenosi RTK.

Vest da su američki stručnjaci u Prištini, potvrdila je i američka "ambasada" na KiM, koja je navela da je u ponedeljak stigla delegacija koju predvode predstavnici odseka Stejt departmenta za energetiku, provajderi za energiju i poslovni lideri, kako bi razgovarala o diversifikaciji energije, prenosi Sputnjik.

"Diversifikacija kosovskih izvora energije, uključujući prelazak na održive alternative, ključna je za osiguranje kosovske bezbednosti i prosperiteta. Današnje rasprave fokusiraće se na to kako pametno upravljanje vodenim i energetskim resursima širom regiona i preko granica može privući nove investicije i rezultirati dugoročnim ekonomskim koristima za Kosovo i Srbiju", objavila je "ambasada" na svom nalogu na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: