Amerika traži od Kosova ispunjenje obaveza iz dijaloga

Izvor: VOA, 28.Okt.2023, 01:04

Amerika traži od Kosova ispunjenje obaveza iz dijaloga

Sjedinjene Države pozvale su Kosovo i Srbiju da se hitno i ozbiljno posvete ispunjenju obaveza koje proističu iz dijaloga koji vode, navedeno je u odgovoru Glasu Amerike povodom susreta lidera dve države Aljbina Kurtija i Aleksandara Vučića sa predstavnicima Evropske unije i liderima država članica u četvrtak u Briselu. Slične pozive uputili su im i zvaničnici sa kojima su razgovarali: da sporazume sprovedu bez odlaganja i preduslova. Ima li izlaza iz aktuelne situacije i kako do njega pitali smo Majkla Kirbija, bivšeg američkog ambasadora u Beogradu, Džejms Ker Lindzija sa Londonske škole ekonomije i političkih nauka i Ilvu Tare iz Nevladinog Atlantskog saveta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

„Hitno ispunjenje obaveza“: Odgovor Stejt departmenta povodom susreta Vučića i Kurtija

Izvor: Danas, 28.Okt.2023

Sjedinjene Države pozvale su Kosovo i Srbiju da se hitno i ozbiljno posvete ispunjenju obaveza koje proističu iz dijaloga koji vode, prenosi danas Glas Amerike odgovor Stejt departmenta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.