Izvor: RTS, 30.Jul.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD: Što pre osnovati Specijalni sud

Novoimenovani američki ambasador u Prištini Gregori Delavi pozvao je kosovske lidere da što pre formiraju Specijalni sud jer će se u suprotnom, kako je rekao, mnoge stvari vratiti unazad.
Delavi je, kako piše poratal Koha.net, rekao da će "naredni dani biti odlučujući", prenosi Beta.
"Iskreno se nadam da će Kosovo usvojiti zakonodavstvo koje se odnosi na osnivanje Specijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suda, kako bi bila obezbeđena pravda za one koji su patili od onih koji su umešani u zločine", rekao je ambasador Delavi.
Neuspeh u stvaranju suda, kao obaveze koju su institucije Kosova preuzele pred međunarodnom zajednicom, smatra ambasador, podrazumeva da će se mnoge stvariti vratiti unazad.
Ambasador je takođe ocenio da emigriranje stanovnika Kosova predstavlja alarm da nedostaje primena zakona.
"Knjiga Evrope neće biti završena dok ne bude zatvoreno poglavlje o Kosovu. Kompletiranje tog poglavlja biće jedno od najznačajnijih i najizazovnijih pitanja sa kojim ćemo se suočiti narednih godina", rekao je novi američki ambasador u Prištini, koji će u avgustu stupiti na dužnost.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador SAD: Naredni dani ključni za Kosovo

Izvor: B92, 30.Jul.2015

Američki ambasador na Kosovu Gregori Delavi pozvao je kosovske lidere da što pre formiraju Specijalni sud jer će se, u suprotnom, mnoge stvari vratiti nazad..."Naredni dani će biti odlučujući za zemlju. Iskreno se nadam da će Kosovo usvojiti zakonodavstvo koje se odnosi na osnivanje Specijalnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.