Albanija i Kosovo nikad bliži: Deli ih samo jedan minut

Izvor: B92, 25.Jun.2022, 22:28

Albanija i Kosovo nikad bliži: Deli ih samo jedan minut

Potpisivanje sporazuma između Kosova i Albanije kojim se podrazumeva da vikendom na graničnim prelazima Vrbnica i Morina nema kontrole.

To je značajno olakšalo kretanje građanima, prenosi Koha.

Efekti potpisivanja ovog protokola bili su vidljivi već danas na terenu budući da je maksimalno vreme čekanja automobile bilo manje od jednog minuta.

Zadovoljstvo su izrazili građani Kosova i Albanije koji često putuju u ove zemlje, bilo zbog posla ili rekreacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
“Često prelazimo granicu ali sada nam je lakše. Lakše prolazimo, ne čekamo“, rekao je Mirjet Badalji, stanovnik pograničnog područja, koji radi u Albaniji.

Ove nedelje potpisan je sporazum između ministara unutrašnjih poslova Kosova i Albanije o olakšavanju kretanja preko granice tokom leta, vikenda i državnih praznika.

Drugi protokol od ukupno 19 potpisanih sporazuma između dve vlade dozvoljava stanovnicima pograničnog pojasa, koji stanuju u području koje obuhvata 30 kilometara od granice, da prelaze iz Kosova u Albaniju samo uz dozvolu.

Protokol o olakšavanju prelaska granice pokriva Đakovicu, Prizren, Dečane, Junik, Dragaš i Orahovac na Kosovu, kao i Kukeš, Bajram Curi i Krume u Albaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.