Ako su za poštovanje granica, neka javno kažu da je Kosovo južna srpska pokrajina

Izvor: B92, 29.Apr.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako su za poštovanje granica, neka javno kažu da je Kosovo južna srpska pokrajina"

Sarajevo -- Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je lidere u Sarajevu da ako su za poštovanje granica javno kažu da je Kosovo južna srpska pokrajina.

On je pozvao političke lidere da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

"Na taj način smirili bi duhove u BiH. Javna je tajna da bi oni koliko sutra priznali nezavisnost Kosova da im na tom putu ne stoji veto iz Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srpske. O kakvoj onda principijelnoj politici očuvanja granica i stabilnosti u regionu govore", rekao je Dodik za Srnu komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da nema nikakve analogije između BiH i Kosova.

Dodik je ocenio i da je politika dvostrukih standarda izvor destabilizacije regiona, bilo da dolazi od evropskih političkih elita ili političkih elita iz Federacije BiH.

"Zalagati se za suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije jeste ono što stalno radi političko Sarajevo i to nikada neće biti prihvaćeno u Srpskoj", rekao je Dodik.

Komšić je ranije danas izjavio da nema nikakve analogije između Kosova i Metohije i Bosne i Hercegovine, i da je nemoguće tražiti je, te da "niko neće svoje gubitke kompenzovati na Bosni i Hercegovini".

U izjavi dostavljenoj Tanjugu, Komšić navodi da u regionu ne može "postojati nikakav presedan, koji bi se dalje mogao primenjivati u regionu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Polemika Dodika i Komšića o analogiji između RS i Kosova

Izvor: RTS, 29.Apr.2019

Zalagati se za integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije, jeste ono što stalno radi političko Sarajevo, rekao predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik. Hrvatski član Predsedništva Željko Komšić prethodno ocenio da je nemoguće tražiti analogiju između BiH i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.