Ako monarhista ne zna puno o kraljevima, šta onda zna o patriotizmu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 21:29

Ako monarhista ne zna puno o kraljevima, šta onda zna o patriotizmu?

Skupu je jedva prisustvovalo šeststotina ljudi

Na današnjem neuspelom skupu lažnih patriota u Novom Sadu, okupio se izuzetno mali broj ljudi. Skupu koji je jedva okupio šeststotina ljudi su se obratili neki od lidera ovih stranaka i pokreta, a među njima je bio i Vojislav Mihailović.

Kada se obraćao Vojislav Mihailović, na početku je rekao da se nalazimo nedaleko od spomenika kralja Aleksandrar I koji je oslobađao Kosovo, a zapravo je u pitanju spomenik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kralju Petru I.

Nastavio je dalje da priča o uspesima kralja Aleksandra, misleći zapravo na kralja Petra I, što je izazvalo smeh i čuđenje pojedinaca. Vojislav Mihailović, predstavlja se kao veliki monarhista, a ne zna ispred čijeg spomenika se nalazi i ne zna šta je koji kralj radio.

Vojislav Mihailovoć možda ima problem i sa čitanjem, jer na spomeniku, jasno piše u čiju čast je napravljen.

Takođe, Vojislav Mihajlović, koji se predstavlja kao veliki patriota kaže da je oslobađano Kosovo, a ne Kosovo i Metohija, koristeći narativ zapada, koji južnu pokrajinu naziva samo delom njenog punog imena.

Slika koju je napravio naš portal, jasno pokazuje koliko se “patriota” okupilo ispred spomenika danas. Nažalost, dobili su i izuzetno lošu lekciiju iz istorije.

Neuspelo okupljanje lažnih patriota, na koje su pozvali Dveri, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije, završen je oko 19.00 časova, a nakon završenog skupa na Pozorišnom trgu okupljeni su krenuli u šetnju gradskim ulicama, gde je njih dvestotinak blokiralo ulice grada Novog Sada i na trenutak zaustavio normalno funkcionisanje saobraćaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.