Izvor: JUGpress.com, 19.Apr.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmeti: Na Kosovu većina novca ide u politiku

Predsednik SDP-a i gradonačelnik Prištine, Špend Ahmeti upozorio je na visoki stepen korupcije na Kosovu i dodao da je to uticalo na odlazak mladih sa Kosova.

Ahmeti je na konferenciji za novinare rekao da je sada poznato da bez borbe protiv korupcije Kosovo ne može pristupiti evropskoj integraciji.

On je kazao da “većina državnog bogatstva ide u politiku”.

Prema njegovim rečima, “procenat >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << javnog novca nije ni otišao na zapošljavanje”, što je uticalo na odlazak mladih sa Kosova.

“Borba protiv korupcije je prioritet broj jedan i verujemo da bi to trebalo da bude prioritet svima. Verujemo da moramo izgraditi sisteme za prevenciju. Mi u opštini Priština verujemo, a kada govorimo o lokalnoj transparentnosti, mislimo da je to broj jedan. Mi objavljujemo svaki dokument u opštini, svaki račun, uključujući i one za ručkove i večere. I to je najbolji način da shvatite kako zaštititi javni novac. Objavljujemo licence. Odnedavno, imamo sistem “otvorenih ugovora”, gde se vide svi ugovori u opštini Priština”, rekao je on, prenose prištinski mediji.

Poslanica SDP Šćipe Pantina rekla je da partije vladajuće koalicije nemaju strategiju za borbu protiv korupcije.

Ona je rekla da “umesto izgradnje nezavisnog sistema ove partije su uspele samo da ga degradiraju imenovanjem sudija i tužilaca”.

“Koraci koje treba preduzeti su: organizovanje procesa vetinga, transparentnost sudskih procesa, objavljivanje online platforme sa imenima svih koja su integrisani u pravosudni sistem i na kraju formiranje radne grupe”, rekla je ona.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.