Advokati: Uhapšeni Srbi nisu osumnjičeni za ubistvo Oliver Ivanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2018, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati: Uhapšeni Srbi nisu osumnjičeni za ubistvo Oliver Ivanovića

Advokat Dejan Vasić izjavio je večeras u Kosovskoj Mitrovici da četvorica uhapšenih Srba koji su u pritvorskoj jedinici viskog rizika u Podujevu nisu osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića, već se radi o navodnim sporednim događajima u vezi sa tim ubistvom.

Vasić je novinarima kazao je da je njegov branjenik Dragiša Marković osumnjičen "za odavanje službene tajne, odnosno da je tokom trajanja uviđaja na mestu ubistva razgovarao mobilnim telefonom".

"Obrazloženje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i zahtev za određivanje pritvora ne sadrže nijedan dokaz, niti bilo šta što ukazuje da je on to zaista radio. Oni čak ni ne navode ime lica koje ga je videlo da telefonira, kao ni koja je to informacija koju je odao i kome je odao", kazao je VAsić i ocenio da se radi o "spekulacijama i poluistinama zasnovanim većim delom na medijskim izveštajima".

Pritvor od mesec dana određen je i Marku Rošiću, a prema rečima njegovih advokata Miloša i Mira Delevića, zahtev za određivanje pritvora je baziran samo na pretpostavkama.

Po rečima advokata Srđana Mitrovića, Aleksandar Ćurić koji je u pritvorskom centru visokog rizika u Podujevu, osumnjičen je za ometanje službenih lica u vršenju poslova javne bezbednosti i za neovlašćeno držanje oružja i municije, zbog male količine municije koja je navodno nađena u prsluku bačenom blizu kuće u kojoj on stanuje.

"Predložili smo nadležnom tužiocu da izvrši lekarski, a po mogućstvu i psihijatrijski pregled, jer smatramo da je to u ovom trenutku potrebno", rekao je Mitrović i dodao da lekarski pregled i po mogućstvu psihijatrijsko veštačenje treba da naloži državni tužilac Jagodinka Nikolić.

On je najavio da će podneti žalbu, jer je obrazloženje za hapšenje Ćurića "nesuvislo i ne odgovara činjeničnom stanju".

U petak, 23. novembra rano ujutru specijalne jedinice ROSU uhapsile su u severnom delu Kosovske Mitrovice Dragišu Markovića, Marka Rosića i Nedeljka Spasojevića, a Osnovni sud u Prištini izrekao im je danas meru pritvora do 30 dana.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, a zbog ometanja policije prilikom hapšenja priveden je i Aleksandar Saša Ćurić.

Prema policiji izdat je nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića koji je takođe osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.