Advokat Haljimi: Ne razumem zašto nam još nisu dostavljene optužnice

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat Haljimi: Ne razumem zašto nam još nisu dostavljene optužnice

Advokat Mahmut Haljimi, branilac uhapšenog Marka Rošića koji se zajedno sa još pet osoba nalazi na nedavno podignutoj optužnici za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, nije uspeo da dobije pomenutu optužnicu i spise predmeta, piše portal "Kosovo onlajn".
Mahmut Haljimi je potvrdio da je lično u Prištini od sudije tražio pomenuta dokumenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali mu je rečeno "da će optužnicu dobiti u blagovremenom roku".
"Taj blagovremeni rok je po meni danas, jer se radi o predmetu hitne prirode i veoma teškom predmetu sa kojim mi moramo da radimo i da se pripremimo. Dosta sam zabrinut, jer imam odgovornost i prema svom klijentu", rekao je Haljimi.
Branilac Marka Rošića je podsetio na odredbu zakona koja propisuje da se nakon podizanja optužnice najkasnije u roku od 15 dana mora održati pripremno ročište.
Kaže da je zbog toga dodatno zabrinut.
Haljimi je precizirao da je do sada više puta prekršen zakon, navodeći poslednji primer gde je blagovremeno podneo žalbu tražeći da se nakon godinu dana provedenih u pritvoru, ta kazna ukine Marku Rošiću, ali nikakav odgovor do danas nije dobio.
Ponovio je da veruje u nevinost svog klijenta i da se nada da će na kraju pravda ipak pobediti.
"Čim dobijem optužnicu idem kod Marka da mu kažem šta ćemo, i kako, dalje. Verujem da nema dokaza koji ga terete za delo koje mu se stavlja na teret, siguran sam da ovaj proces neće biti lak i da će nam trebati mnogo energije i strpljenja, ali verujem u pozitivan ishod", zaključio je Haljimi.
Marko Rošić je, zajedno sa još trojicom Srba, uhapšen 24. novembra u ranim jutarnjim satima, kada su pripadnici specijalnih jedinica Rosu izveli akciju u Severnoj Mitrovici, a sumnjiči se za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.